jump to navigation

Playstation Portable (PSP), iPhone en iPod Touch als afstandsbediening 24/01/2009

Posted by whiZZ in 1.
trackback

Nu het aantal sideshow devices nog erg beperkt is, is het misschien een goed idee om eens naar de alternatieven te kijken. Vandaag laten we ons licht schijnen op de Playstation Portable, iPhone, en iPod Touch. Deze mobiele apparaten kunne uitstekend dienen als afstanbdsbediening door gebruik te maken van hun interne browser.

Wat in dit artikel beschreven wordt geldt in principe ook voor andere mobiele apparaten met een ingebouwde webbrowser en ondersteuning voor draadloos internet (Wifi).

Windows Vista Media Center kan uitgebreid worden en daarmee middels een webbrowser worden bediend. Er wordt in dat geval een web-server geactiveerd op het media center waarmee op afstand contact kan worden gelegd. Via de webserver kunnen vervolgens commando’s aan windows media center worden gegeven.

Op deze manier kan nu vanaf het mobiele apparaat (maar in principe met elk apparaat dat een webbrowser heeft) het media center bestuurd worden. Het is daarbij niet mogelijk om videos of muziek te bekijken op het mobiele apparaat, maar kan wel de bijvoorbeeld de TV gids bekeken worden en muziek en films worden geselecteerd. Het is op deze manier dus mogelijk het media center te bedienen zonder dat de aangesloten TV aan hoeft te worden gezet. Ook kun je dus eenvoudig een muziek-nummer selecteren wanneer je in de tuin zit.

psp-remote

Naast de aanpassingen op het media center is het nog wel nodig dat deze vanaf een ander apparaat te bereiken is middels een IP addres of eventueel een logische naam. Dit stelt wat eisen aan uw eigen thuisnetwerk. De gemakkelijkste manier om toegang te krijgen is simpelweg door het IP adres van uw computer in een webbrowser op het mobiele apparaat in te vullen in de adresbalk. Dit IP adres kunt U opvragen middels (bijvoordbeeld) het commando “ipconfig” in het DOS window. Meestal is dit een adres zoals 192.168.1.100 en is afhankelijk van hoe U uw draadloze router en/of breedband modem heeft geconfigureerd. Let er wel op dat het IP adres kan wisselen omdat het opnieuw wordt toegekend als Uw computer zicht bij de router aanmeld. U zou in dat geval bijvoorbeeld vaste IP adressen kunnen gebruiken.

iphone-remote

De volgende functies zijn beschikbaar op afstand:

  • Extender Ondersteuning (voor elke aangesloten extender)
  • Zoeken in muziek bibliotheek (Browse media center bibliotheek op Album, Artiest, Playlist, Genre, Titel; bekijk album details, titel details, etc…), filter muziek op basis van keywords.
  • Speel geselecteerde muziek af
  • Voeg geselecteerde muziek aan playlists toe
  • Laat zien wat er afgespeeld wordt
  • Bekijk de actuele playlist
  • Direct bekijken van TV gids, opnames, afbeeldingen en videos

psp-silver-remote

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: