jump to navigation

Films organiseren in Windows Media Center – 2 17/06/2009

Posted by whiZZ in 1.
trackback

Deel 2: Basis Folder structuur

Bij het organiseren van films in Windows Media Center moeten een aantal zaken in acht worden genomen om deze goed te kunnen beheren. De meest relevante zaken om aandacht aan te schenken bij het organiseren van uw films komen in deze en volgende posts aan de orde.

Uitgangspunt is dat voor elke film een apparte folder (directory) wordt aangemaakt. In deze folder komen alle bestanden behorende bij de film te staan. Op de volgende punten moet worden gelet:

  • De naam van de hoofdfolder bestaat uit de titel van de film met daarachter tussen haakjes het jaartal van het uitkomen daarvan; bijvoorbeeld “Quantum of Solace (2008)”. Op zich mag de naam ook anders zijn, maar bij het opzoeken van meta-data van de film op interbet worden de titel, en als het nodig is het jaartal, gebruikt om te zoeken in online film-databases.
  • Wanneer de film bestaat uit 1 of meerdere video-bestanden in container-files (zoals .AVI, .WMV en .MKV) kunnen deze direct in de hoofdfolder worden geplaatst. U doet er goed aan om de filmbestanden een herkenbare naam te geven (bij voorkeur dezelfde als de foldernaam met eventueel een volgnummer).
  • Wanneer de film bestaat uit bestanden welke vanaf DVD gekopieerd (geripped) zijn dienen in de hoofdfolder de folders AUDIO_TS en VIDEO_TS geplaatst te worden. De AUDIO_TS folder is optioneel en bij de meeste DVDs, indien aanwezig, leeg. In de VIDEO_TS folder komen alle DVD bestanden te staan (dus de .IFO, .BUP, en .VOB bestanden). Let op! Wanneer de video bestanden niet in VIDEO_TS geplaatst worden maar direct in de hoofdfolder kunt U problemen krijgen met het toevoegen van meta-data.
  • Wanneer de film bestaat uit een zogenaamd schijf-image van de DVD (meestal in de vorm van een .ISO bestand) kan deze in principe ook in de hoofddirectory geplaatst worden. Toch heeft het werken met .ISO bestanden in Windows Media Center beperkingen en wij raden U daarom aan om de DVD bestanden uit het .ISO bestand te halen en deze op dezelfde manier als hierboven is beschreven in de hoofdfolder te zetten. Het omzetten gaat eenvoudig door een .ISO bestand te laden in Daemon Tools Light en daarna de VIDEO_TS en AUDIO_TS folders met hun inhoud naar de hoofdfolder te kopieren. U kunt daarna het .ISO bestand verwijderen (wel eerst “unmounten” in Daemon Tools Light).

Voorbeelden:

21 Las Vegas (2008)
-> 21 Las Vegas (2008).mkv

Quantum of Solace (2008)
-> Quantum of Solace (2008) – Part 1.avi
-> Quantum of Solace (2008) – Part 2.avi
-> Quantum of Solace (2008) – Part 3.avi

Shrek (2001)
-> AUDIO_TS
-> VIDEO_TS
        -> VIDEO_TS.BUP
        -> VTS_01_0.IFO
        -> …

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: